seks met je ex : doen of niet?

Je had een relatie, maar die is nu over. Misschien ben je zelf wel degene die een punt achter de relatie heeft gezet. Maar dan komt toch het moment dat je, je eenzaam gaat voelen. Je mist de aanwezigheid van je ex want jullie waren altijd samen en ineens is daar niks meer van over. En daarbij is natuurlijk ook de seks er niet meer. Een belangrijk onderdeel van de relatie.
Je wilt elkaar nog wel zien, dus spreekt af en toe eens af. Maar om dan van elkaar af te blijven is niet makkelijk. De seks was immers altijd fijn en als elkaars ex kun je ook prima seks met elkaar hebben toch? Misschien is dit wel de manier om je ex ermee terug te krijgen.

Veel mensen denken, dat als hun relatie over is, seks met hun ex de oplossing is om hem of haar terug te krijgen.
Na de seks zou het een opening kunnen zijn naar een goed gesprek over jullie relatie en de problemen die opgelost moeten worden. Om zo de relatie eventueel weer een kans te geven. Maar het kan ook voor moeilijkheden zorgen, want soms is het niet wederzijds. Als blijkt dat de gevoelens die erbij komen kijken maar van één kant komen, kan dit voor teleurstellingen en problemen zorgen.

De verschillen tussen mannen en vrouwen.
Laten we het eerst eens hebben over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Zoals de meeste mensen wel weten zijn vrouwen veel gevoeliger dan mannen. Vrouwen willen knuffelen en liefde. Seks zonder liefde is vaak veel minder fijn, dan dat er liefde bij komt kijken. Mannen daarentegen zijn eigenlijk meer seksueel ingesteld. Zij kunnen veel makkelijk seks hebben zonder daar al te veel bij te voelen. Voor hun is het vaak meer een genotsmomentje. Natuurlijk geld dit niet voor alle mannen, want er zijn er ook genoeg die seks en liefde wel aan elkaar koppelen. Waar sommige vrouwen juist minder waarde hechten aan seks.

Als je als man zeker weet dat je je ex terug wilt, dan is seks een optie. Je zou je er bijvoorbeeld een romatisch avondje van kunnen maken. Zo kan je ex zien dat je moeite voor haar doet en nog gevoelens voor haar hebt en zal ze waarschijnlijk sneller terug komen.

Waarom seks met je ex?
Na het beeindigen van de relatie mis je iets. je voelt je toch wat eenzaam. Dit is niet zo gek want je hebt veel met elkaar gedeeld. Je kent elkaar door en door en je weet precies van elkaar wat je lekker vindt. En seks met je ex is vaak ontzetten goed, omdat je weet dat dit zomaar de laatste keer zou kunnen zijn.

Krijg je hier je ex mee terug?
Dat is de vraag. Als je net seks hebt gehad met je ex is alles onzeker. Je weet niet hoe jullie ervoor staan. Betekend dit dat er weer een openening is tot een relatie, of was dit maar voor 1 keer? Dit zijn dingen waarvan je erg onzeker kunt worden.
Je zou je ex wel terug kunnen krijgen door middel van seks. Maar dit kan alleen als je duidelijk bent tegen elkaar. Praat met elkaar na de seks over bijvoorbeeld jullie verwachtingen. Als dan blijkt, dat jullie beide meer willen, dan kun je het een nieuwe kans geven. Komt het gevoel van een kant, dan is het beter om er meteen maar mee te stoppen, om verdere teleurstelling te voorkomen.

İs het verstandig om seks te hebben met je ex?
Zoals eerder besproken, als je niet weet wat je van elkaar kan verwachten, dan is het niet verstandig. Seks is leuk voor het moment zelf. Je voelt je fijn omdat je intiem met elkaar bent. Maar daar zijn de problemen nog niet mee opgelost. Zeker niet als jij meer wilt en je ex niet. Want als je zo intiem met elkaar bent, worden je gevoelens alleen maar sterker voor de ander, wat je dan nog pijnlijker maakt als jouw ex er ineens met een ander vandoor gaat. Je had hem of haar immers niet vertelt hoe jij erin staat.

Wat te doen na de seks?
Het is natuurlijk een risico wat je neemt om teleurgesteld te worden. Maar als je dan tijdens een avondje samen toch bij elkaar in bed beland en jullie daadwerkelijk seks hebben gehad met elkaar, dan is het toch belangrijk om het daar eens over te hebben. Een goed gesprek na de seks, is belangrijk om jullie relatie eventueel te laten werken. Want als er niet over gesproken wordt ga je alsnog met een leeg gevoel naar huis. Als je je ex terug wilt is er duidelijkheid nodig en na de seks is de weg open om hier eens goed over te praten.
Als uit dit gesprek voortkomt dat jullie beide aan de problemen willen werken, dat jullie elkaar erg missen en toch wel heel graag samen willen zijn. Dan kan een wilde nacht seks met je ex het begin zijn van een nieuwe start. En is er wie weet, nog een mooie toekomst voor jullie weggelegd.